Fugletitting

Litt om Ulendeltaet Naturreservat

LIERNE FJELLSERVICEBørje Cato Moen

+47 932 60 881

moen@liernefjellservice.no

Om du skal på fisketur til Blåfjellet, eller om du har leid en av fjellstyrets hytter, vi frakter bagasjen og provianten for deg!


Eller ønsker du en guidet tur med fugletitting?Fugletitting/Birdwatching

Ramsarområde, naturreservat, nasjonalparker...you name it, we got it!

Hva med en guidet tur i Ulendeltaet naturreservat?

 

Lierne ligger såpass langt øst at vi kan få besøk av "artige" arter, som for eksempel vepsevåk. Storskrikørn har også passert her... Samtidig har vi en del alpine områder, som gjør at vi har noen av de mest robuste og tøffeste fuglene her.

 

I gode smågnagerår er dette et eldorado for ugler. Uglene begynner å gjøre seg til kjenne i februar og mars måned. Sene kvelder under en sjerneklar himmel med uglesang er virkelig noe å anbefale!

 

Maaaange arter er innom LIerne, enten for å raste, eller rett og slett for å gjøre unna hekkeperioden. Er du i Lierne, må du ha kikkerten i nærheten....for du vet aldri hva som dukker opp!

Bildet er tatt i Lierne Nasjonlapark. Det viser en rovdyrtue, der rovdyr og fugler har sittet og speidet etter byttedyr og gulpet i tusener av år.

Området som i dag blir definert som Ulendeltaet, er et våtmarksområde med store vierbelter. Og akkurat dette er vel grunnen til at det ble avsatt som naturreservat i 1984. Dette våtmarksområdet har gjennom mange å vært et viktig fuglehabitat, både for trekkende og hekkende fugler. Du kan si at det er en normal "pit-stop" for rastende fugler. Og de hekkende fuglene har det som "plommen i egget" her.


Området er egentlig ganske lite i areal (ca 2,7km2), når en tenker på hva det kan inneholde i de mest intensive periodene.

Da det i 2011 ble definert og tatt opp som et Ramsarområde, betyr det at vi har et bittelite areal her i Lierne, som har en global interesse for å bestå. Hovedsaklig på grunn av fugleriket, men også dyre og planteriket som dette medfører. Se faktaark for Ulendeltaet.

Blåmeis. Bildet er tatt 2.3.15

LIERNE FJELLSERVICE


+47 932 60 881